Suunnittelu


EtusivulleSuunnittelusivulleNeuvontaValvontaRakennuttaminenTyönäytteitäYritys
Yhteystiedot
Luonnossuunnitelma    Piha- ja istutussuunnitelma  Osasuunnitelma

PIHA- JA ISTUTUSSUUNNITELMA

Piha- ja istutussuunnitelma on tarkka ja yksityiskohtainen suunnitelma pihasta kasvilistoineen ja määräluetteloineen.

Suunnittelu etenee niin että aluksi pihasta tehdään luonnossuunnitelma, joka sisältää pihan muotokielen, toimintojen-, kulkuväylien-, kasvillisuusalueiden- ja rakenteiden sijoittelun.

Asiakas saa luonnoksen kommentoitavakseen joko henkilökohtaisella käynnillä tai sähköpostilla. Asiakkaan kommenttien perusteella luonnokseen tehdään tarvittavat muutokset.

Seuraavaksi määritellään pihan rakenteet ja materiaalit sekä suunnitellaan kasvillisuusalueet. Suunnitelma sisältää ehdotukset käytettävistä materiaaleista pinta-aloineen. Esimerkiksi kiveyksistä esitellään materiaali, väri, ladontamalli ja neliömäärä. Kasvilistasta selviää käytettävien kasvien nimet, kappalemäärät ja taimikoko. Suunnitelma voi sisältää myös esimerkiksi valaistuksen, leikkialueen tai hyötypuutarhan suunnittelun.

Suunnitelma sisältää aina myös työselostuksen, joka on suunnitelmaa tukeva sanallinen selvitys siitä mitä, miten ja missä järjestyksessä työ tehdään.

Tarvittaessa mukaan liitetään vielä rakenne ja detaljipiirustuksia, joilla varmistetaan rakentamisen laatu halutun kaltaiseksi, sekä mahdollisesti myös poikkileikkauksia suunnittelualueesta.